02.06.2023 — 14:31

Сергій Тюрін зустрівся з представниками Львівського офісу Всесвітньої Продовольчої Програми ООН

Сьогодні в рамках ознайомчого візиту Хмельниччину відвідали Еллен Крамер – голова Львівського офісу Всесвітньої Продовольчої Програми ООН (громадянка США) та Дмитро Мірошніков – програмний спеціаліст Всесвітньої Продовольчої Програми з моніторингу та оцінки (громадянин України). Зустрівся з поважними гостями перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін. Також до спілкування долучилися заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв, директорка Агенції регіонального розвитку Хмельницької області Катерина Савчук та представники окремих структурних підрозділів ОВА.

Метою зустрічі стало обговорення питань гуманітарної підтримки та потреб внутрішньо переміщених осіб в області. “Ми хочемо краще зрозуміти ті потреби, які є в області та синхронізувати наші спільні дії на майбутнє”, – зазначила Еллен Крамер. Так, представники Львівського офісу Всесвітньої Продовольчої Програми ООН представили до уваги присутніх програму надання допомоги продуктами харчування у закладах, де харчуються ВПО, а також окремо розповіли про започаткування програми шкільного харчування та обговорили питання продовольчої безпеки в області.

В свою чергу, Сергій Тюрін висловив слова щирої подяки за підтримку України в такий важкий для нас час та зазначив, що питання підтримки внутрішньо переміщених осіб досі залишається актуальним. “На жаль, війна продовжує тривати. Ми усі віримо і докладаємо максимум зусиль для настання якнайшвидшої перемоги та миру в Україні. Але разом з тим, потреб не стає менше і ми працюємо над їх вирішенням. Тому дякую міжнародним організаціям та партнерам за системну підтримку та допомогу. Переконаний, що в подальшому ми пліч-о-пліч будемо разом долати усі виклики сьогодення”, – сказав перший заступник начальника ОВА.

На завершення учасники зустрічі домовилися про подальші кроки на шляху вирішення озвучених питань та висловили надію на плідну та успішну співпрацю.