02.06.2023 — 15:42

В ОВА відбулося позачергове засідання комісії ТЕБ та НС

Сьогодні в ОВА відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під керівництвом першого заступника начальника ОВА Сергія Тюріна. Участь у засіданні взяли члени обласної комісії з питань ТЕБ та НС, представники силових структур, структурних підрозділів ОВА, районної та місцевої влади, а також інші запрошені.

Розпочинаючи засідання, Сергій Тюрін відмітив, що сьогоднішнє зібрання зумовлене трагедією, яка сталася в столиці України 1 червня, де внаслідок чергової ворожої ракетної атаки загинули 3 людини, з яких 1 дитина, тому що не змогли своєчасно потрапити в захисну споруду цивільного захисту. Відтак, з метою недопущення подібних випадків в області, учасниками було розглянуто питання організації укриття населення у фонді захисних споруд цивільного захисту.

За результатами комісії з питань ТЕБ та НС було прийнято відповідний протокол, в якому зазначені основні позиції щодо цілодобового допуску населення до захисних споруд цивільного захисту та негайного реагування у разі надходження скарг від населення, інформування про розміщення захисних споруд та надійне функціонування систем оповіщення.

Нагадаємо, що на офіційному сайті ОВА функціонує інтерактивна карта захисних споруд цивільного захисту у Хмельницькій області, за допомогою якої можна знайти розташування найближчого укриття.