07.06.2023 — 15:43

В ОВА відбулася оперативна зустріч із благодійними та міжнародними організаціями щодо надання допомоги евакуйованим жителям Херсонщини

Вранці, 6 червня, всю країну сколихнула резонансна новина, яка не піддається логічному мисленню та здоровому глузду – країна-терорист росія знищила Каховську ГЕС, яка внаслідок руйнації водного загородження вивільнила колосальну масу води. В результаті цієї трагічної події без дому залишились понад 16,5 тисяч мирних жителів Херсонщини, які вимушені евакуюватися у інші регіони, в тому числі у Хмельницьку область.

У зв’язку із реагуванням на ці виклики, в ОВА відбулася оперативна зустріч із представниками міжнародних та неурядових організацій, щодо питань евакуації жителів районів підтоплення в Херсонській області на територію Хмельниччини. Провів засідання заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв. Долучились також директор Агенції регіонального розвитку Хмельницької області Катерина Савчук та представники профільних підрозділів ОВА, в онлайн форматі участь взяли понад 30 представників благодійних організацій.

“Обласна влада безмежно дякує за підтримку міжнародним та неурядовим організаціям, які допомагають Хмельницькій області ще від початку війни, лише за вчора до нас надійшло 40 дзвінків з пропозиціями про допомогу від них, – зазначив Володимир Юр’єв. – Переконаний, що і подальша співпраця дасть нам змогу допомогти кожному, хто шукатиме в нашій області прихистку.”

В області звільнилась певна кількість житлових місць у гуртожитках закладів освіти, у зв’язку із закінченням навчального року. Так, це посприяє в оперативному розміщенні новоприбулих евакуйованих із Херсонщини.

Однак попри спроможність та готовність розселити близько 10 000 ВПО на території нашої області, ОВА потребує підтримки у наданні продуктової допомоги, індивідуальної грошової допомоги на придбання непродуктових товарів, гігієнічних наборів, постільної білизни, тощо.

Окремо варто зазначити про необхідність підтримки напрямку захисту маломобільних груп людей, оскільки їх забезпечення потребує більших витрат.

Зі свого боку представники міжнародних та неурядових організацій запевнили, що готові сприяти та надавати необхідну допомогу задля забезпечення першочергових потреб евакуйованих жителів Херсонщини.

Підсумовуючи, Володимир Юр’єв висловив окрему подяку УВКБ ООН, Медейр, Рокаді, БФ «Захисти Хмельниччину», МОМ, БФ Сергія Тігіпка, АКТЕД та Юнісеф за чималий вклад у підтримку ВПО та відновлення пошкодженого ворожими атаками цивільного майна, а також продовження ефективної взаємодії.