31.10.2016 — 11:56

Поведінка учасників закупівель визнана антиконкурентною

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України визнало дії ТОВ «Укренергоактив» (м.Запоріжжя) та ПП «Вєномєт Метал» (м.Запоріжжя) антиконкурентними узгодженими, які призвели до спотворення результатів торгів.

Розглянувши подання Управління Служби безпеки України у Хмельницькій області, Відділення встановило, що суб’єкти господарювання  узгодили дії під час проведення ПАТ «Черкасиобленерго» у листопаді 2012 року процедури відкритих торгів із закупівлі трансформаторів.

Розслідування засвідчило, що учасники закупівель подали ідентично оформлені документи, хоча однакові особливості оформлення не випливають з вимог замовника та не встановлені державними чи іншими стандартами. Отже, учасники торгів обмінювались інформацією або зазначені тендерні пропозиції готувалися одним з учасників. ПП «Вєномєт Метал» та ТОВ «Укренергоактив» були дистриб’юторами продукції одного постачальника – ПАТ «Запоріжтрансформатор»

У 2012 – 2014 роках ПП «Вєномєт Метал» та ТОВ «Укренергоактив» прийняли участь у десяти процедурах державних закупівель, перемогу в яких постійно отримувало ТОВ «Укренергоактив» із дешевшими пропозиціями, що підтверджує факт технічної участі ПП «Вєномєт Метал» у закупівлях.

ПП «Вєномєт Метал» було оштрафовано на 66 тис. грн., протягом 3 років підприємство не прийматиме участь у державних закупівлях. Провадження у справі відносно ТОВ «Укренергоактив» закрито у зв’язку із ліквідацією юридичної особи.

www.amc.gov.ua

www.amc.gov.ua/amku/control/khm/uk/index

Прес-служба

Хмельницького обласного територіального відділення

Антимонопольного комітету України

вул. Героїв Майдану, 54, м. Хмельницький

тел/факс: 0382 – 742-001

 

e-mail: [email protected]