08.06.2023 — 12:57

Хмельниччину відвідала Надзвичайний i Повноважний Посол Республiки Хорватiя в Україні

Сьогодні нашу область відвідала Надзвичайний i Повноважний Посол Республiки Хорватiя в Україні Анiца Джаміч. Провів зустріч із почесною гостею заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв, разом з представниками профільних підрозділів ОВА та Агенції регіонального розвитку у Хмельницькій області.

Розпочинаючи засідання, Володимир Юр’єв зауважив, що незалежна Україна завжди вiдчувала пiдтримку Республiки Хорватiя в розбуловi державностi, прагненнi до економiчного зростання, розвитку культури, науки, освiти, самостiйностi i свободи.

“Сьогодні Україна має безпрецедентну підтримку з боку прогресивного, демократичного світу. Зараз настав час, коли справжні друзі пізнаються в біді, ми щиро вдячні кожному за допомогу, – зазначив посадовець. – Дякуємо Республіці Хорватія за співпрацю, за те, що ділитесь своїм досвідом у галузі розмінування та реінтеграції тимчасово окупованих територій, щодо захисту та післявоєнного відновлення об’єктів культурної спадщини, а також кращими практиками боротьби з російською пропагандою та дезінформацією.”

Далі обидві сторони обговорили питання пiдтримки внутрiшньо перемiщених осiб в Україні, зокрема на теренах нашої області. Важливою темою обговорення була необхідність піклування про дітей, людей з інвалідністю, людей похилого віку.

В свою чергу пані Анiца Джаміч висловила підтримку для всього українського народу, адже її країна теж багато років страждала від великої кровопролитної війни, тому в основі Україно-Хорватських відносин лежить чітке розуміння того, якою повинна бути дипломатична та гуманітарна взаємодія. Також Надзвичайний i Повноважний Посол подякувала за можливість комфортного та безпечного проживання Хорватської діаспори на Хмельниччині та Україні в цілому.