09.06.2023 — 16:21

На Хмельниччині відбувся Всеукраїнський діалог “Громади – ветеранам”

Сьогодні на Хмельниччині відбувся Всеукраїнський діалог “Громади – ветеранам”, участь в якому взяв заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв. Варто вказати, що цей захід є другим із серії таких зустрічей, перший Всеукраїнський діалог відбувся у жовтні 2021 року в Маріуполі. Нині ця подія об’єднала представників влади усіх рівнів, народних депутатів, лідерів ветеранських та волонтерських організацій з усіх регіонів України та воїнів, що брали участь в онлайн форматі навіть із зони бойових дій.

Розпочинаючи діалог, організатори зауважили, що головна мета цього заходу – це актуалізація ефективних ветеранських політик для місцевої влади на прикладі конкретних проектів. Також присутнім нагадали, що Україна уже десятий рік відбиває гібридну агресію російської федерації і другий рік йде повномасштабне вторгнення. Кількість осіб, які беруть участь у активних бойових діях за оцінками експертів, вже сягає більше 1,5 мільйони чоловіків та жінок. З кожним днем все більш актуальними стають питання готовності українського суспільства та українських громад до реадаптації та реінтеграції учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни, надання їм якісних та ефективних послуг, в тому числі фізичної та психологічної реабілітації. Головна мета такої діяльності – максимальне відновлення функціональності Захисників та Захисниць.

“Ми безумовно справимось із цим завданням – надамо воїнам-захисникам усі необхідні можливості та інструменти, аби вони почувалися на 100% комфортно та спокійно в нових, мирних реаліях життя. Зокрема, це буде реалізовано і завдяки безмежній вдячності, яку вони точно відчують від населення, що впродовж війни захищають Збройні Сили України,” – звертаючись до присутніх на заході, наголосив Володимир Юр’єв.

Під час заходу спікери зосередилися на обговоренні трьох найбільш актуальних завданнях, зокрема модернізації інструментів соціальної реінтеграції ветеранів, розбудові реабілітаційних спроможностей в регіонах та співпраці з роботодавцями в контексті підготовки робочого місця ветерана та вшанування пам’яті полеглих працівників.

В результаті сьогоднішнього обговорення буде подальша ефективна локалізація та масштабування успішних кейсів, які впродовж діалогу презентували представники благодійних та міжнародних організацій, в тому числі діяльність яких напряму пов’язана із ветеранами російсько-Української війни.

Також впродовж заходу для учасників діяли презентаційні стійки, на яких можна було оглянути можливості сучасного протезування в Україні.