28.06.2023 — 09:39

Про конкурс на здобуття щорічної премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2023 рік

Інформуємо, що Державний комітет телебачення і радіомовлення України проводить прийом заявок для участі в конкурсі на здобуття щорічної премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2023 рік.

Премія присуджується у чотирьох номінаціях:

  1. літературні твори для дітей та юнацтва;
  2. художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва; театральні вистави для дітей та юнацтва;
  3. художні та анімаційні фільми для дітей та юнацтва.

Положенням про Премію Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14.01.2004 № 32 (зі змінами), визначено, що на здобуття Премії висуваються оригінальні твори і роботи, опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше ніж за півроку до їх подання на конкурс. До участі у конкурсі не приймаються твори, що вже були відзначені іншими преміями.

Творчі спілки, національно-культурні та національно-просвітницькі товариства, видавництва і видавничі організації, редакції періодичних видань, вчені ради вищих навчальних закладів, наукові установи, асоціації вносять пропозиції щодо претендентів на здобуття Премії та подають до Держкомтелерадіо такі документи:

  1. клопотання про присудження Премії з короткою характеристикою твору та його автора у паперовій та електронній формі;
  2. три примірники твору у друкованому вигляді та за наявності примірник твору в електронній формі (для номінацій: літературні твори для дітей та юнацтва, художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва);
  3. розширену анотацію на твір у паперовій та електронній формі;
  4. копії відгуків у засобах масової інформації, рецензії (за наявності);
  5. художні, анімаційні фільми та відеозаписи театральних вистав в електронній формі;
  6. копії паспорта (у разі висунення колективу – копія паспорта кожного члена колективу) та копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера (у разі висунення колективу – копія довідки кожного члена колективу), крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків

Рекомендуємо місцевим видавництвам і видавничим організаціям, громадським організаціям, творчим спілкам, літературно-мистецьким об’єднанням, театрам взяти участь у зазначеному конкурсі. При наявності відповідних пропозицій у визначені терміни необхідно подати заявку з поміткою «На здобуття щорічної премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва» до Держкомтелерадіо за адресою: 01001, м. Київ, вул. Прорізна, 2. Пакет документів просимо дублювати електронною поштою на адресу: [email protected].Контактні телефони: (044) 279-59-61, 279-59-47.

Додатково повідомляємо, що зазначену інформацію розміщено на вебсайті Держкомтелерадіо https://comin.gov.ua у рубриці «Діяльність» підрубрика «Премії».