10.07.2023 — 10:37

Головне за тиждень

📌Головне за тиждень:

🔹Хмельницькою обласною військовою адміністрацією разом із благодійними організаціями передано автомобіль високої прохідності підрозділу Збройних Сил України.

🔹Забезпечено прийом та розміщення ВПО з Херсонської області. Протягом тижня до Хмельницької області евакуаційними потягами прибуло 49 ВПО, з них розміщено на території області 29 осіб.

🔹Продовжуються роботи щодо нарощування фонду захисних споруд цивільного захисту. Протягом тижня проведено монтаж модульного укриття в ДНЗ «Сонечко» с. Маків. Рішенням сесії Ярмолинецької селищної ради виділено кошти в сумі 2 млн.100 тис. грн.. на виготовлення проектно-кошторисної документації для будівництва трьох захисних споруд ЦЗ.

🔹Продовжується проведення повторних перевірок захисних споруд, які під час попередньої перевірки були зачинені або неготові до прийняття населення.

🔹Визначено критично важливим для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення ще одне підприємство області.

🔹Проведено моніторинг виконання дохідної частини місцевих бюджетів області за підсумками січня-червня 2023 року. Так, до загального фонду місцевих бюджетів надійшло податків та зборів (без врахування міжбюджетних трансфертів) в сумі 6 492,9 млн грн, що становить 117,1% до планових призначень на відповідний період 2023 року або на 946,5 млн грн більше.

🔹Забезпечили виконання та перевиконання планових призначень на відповідний період усі 60 бюджетів територіальних громад.

🔹Кол-центром прийнято 56 телефонних дзвінків; надано 96 консультацій ВПО щодо отримання соціальних виплат та гуманітарної допомоги, місця розселень, пошуку рідних, отримання одягу та товарів домашнього вжитку, оплата комунальних платежів тощо.

🔹Видано 750 кг одягу для 464 ВПО в пункті видачі одягу для при Хмельницькій ОВА.

🔹Підписано меморандум про співпрацю між Хмельницькою обласною військовою адміністрацією та Благодійною організацією ,,Твоя опора”.

🔹Незважаючи на несприятливі погодні умови в області розпочалися жнива, зокрема роботи стартували в південних районах Хмельниччини. Там збирають озимий ячмінь та ріпак. Наразі озимий ячмінь обмолочено на площі 1,2 тис гектарів. Валовий збір культури становить – 5,7 тис тонн – середня урожайність – 47,5 ц/га. Крім того, на площі 300 га зібрано озимий ріпак, середня урожайність якого становить 26 ц/га, валовий збір – 800 тонн.

🔹Зареєстровано статути 5-ти релігійних громад УПЦ (с.с. Гальчинці, Воронівці, Бережинці, Немиринці, Волиця-Керикешина Хмельницького району), які перейшли в ПЦУ.

🔹Продовжується робота по моніторингу якості питної води. За останній тиждень проведені дослідження 131 проби питної води централізованого водопостачання на мікробіологічні показники (відхилень 1 – 0,76%) та 120 проб на санітарно-гігієнічні показники (відхилень 3 – 2,5%).

🔹На протязі тижня проведено 378 замірів показників радіаційного фону, відхилень не виявлено.

🔹ДУ «Службою місцевих доріг Хмельниччина» виконану роботу за 03.07. по 07.07.2023:
– роботи по ямковому ремонту щебеневих покриттів – 452 м²;
– ліквідовано вибоїн щебеневого покриття – 1860 м³;
– ліквідація пошкоджень, руйнувань та деформацій основи дорожнього
одягу та покриття проїзної частини асфальтобетонною сумішшю – 2375 м2;
– встановлення дорожніх знаків – 23 шт;
– профілювання щебеневих покриттів – 13 км;
– дорожня розмітка – 12 м2;
– покіс трав – 700 м2
– технічний нагляд за якістю та обсягами виконуваних підрядниками робіт.

🔹Забезпечено внесення відомостей щодо 54 громадян до телекомунікаційної системи «ШЛЯХ» з метою прискорення процесу перетину кордону чоловіками-громадянами України віком від 18 до 60 років, що задіяні для перевезення гуманітарної допомоги.

🔹За період з 30.06.2023 по 06.07.2023 року працівниками Відділу державного нагляду (контролю) у Хмельницькій області перевірено 359 транспортних засобів під час виконання перевезень пасажирів та вантажів автомобільним транспортом. Протягом вказаного періоду виявлено 87 порушень та складено 82 акти, винесено 32 постанови про накладення адміністративно-господарського штрафу на суму 454070 грн., до бюджету спрямовано 978690 грн.