03.11.2016 — 10:56

У 18 населенних пунктах області розпочато процес виготовлення генеральних планів

Генеральний план є найважливішим документом у сфері містобудування, який затверджується органами місцевого самоврядування та визначає розвиток населеного пункту на найближчі 15-20 років.

Відповідно до ст. 17 Закону України „Про регулювання містобудівної діяльності” генеральний план населеного пункту розробляється та затверджується в інтересах відповідної територіальної громади з урахуванням державних, регіональних, громадських та приватних інтересів.

Виконавчі органи сільських, селищних,  міських  рад в установлений строк звертаються до обласної державної адміністрації щодо визначення державних інтересів для їх урахування під час розроблення генерального плану населеного пункту.

Відділом містобудування та архітектури облдержадміністрації у жовтні 2016 року було визначено державні інтереси для 18 населенних пунктів Хмельницької області, у яких розпочато процес виготовлення генеральних планів. Це села Пархомівці, Черепівка Хмельницького району, Христівка, Сморшки Ізяславського району, с. Новаки Понінківської селищної ради Полонського району, с. Солобківці Ярмолинецького району, села Козачки, Варенка, Анютине Летичівського району, селище Лозове Деражнянського району, села Кузьмин, Шишківці Городоцького району, села Ладиги, Губин  та Пашківці Старокостянтинівського району, села Улянівка, Голосків, Пудлівці Кам’янець-Подільського району, с.Судилків Шепетівського району.