03.11.2016 — 16:55

У Києві відбулась конференція з питань екологічного врядування

1-2 листопада в Києві за участю представників органів виконавчої влади, українських та міжнародних громадських організацій, незалежних екологічних експертів відбулася  конференція на тему «Як досягти належного екологічного врядування?». Участь у її роботі взяли представники Департаменту екології та природних ресурсів Хмельницької облдержадміністрації.

В рамках конференції відбувся спільний брифінг Міністра екології та природних ресурсів України Остапа Семерака і голови Координаційної Ради ВЕГО «МАМА-86» Ганни Голубовської-Онісімової.

Міністр розповів про стратегічні цілі та нові тенденції впровадження Національної екологічної політики в Україні, проінформував  про основні завдання на шляху реформування екологічного врядування в Україні в контексті імплементації Угоди про асоціацію з ЄС.

14900377_1253519464668215_902720890328131650_nПід час Конференції було представлено Щорічну доповідь НУО «Громадська оцінка Національної екологічної політики» та обговорено недоліки екологічної політики минулих років, а також останні зрушення, які відбулися на національному та місцевому рівні, і подальші кроки в реформуванні екологічного врядування в Україні.

Учасники заходу також взяли участь в дискусії щодо місцевих планів дій з охорони довкілля, як механізму практичного втілення екологічної демократії в Україні, системи моніторингу довкілля в Україні та прийняття відповідних управлінських рішень на основі даних цієї системи.

Багато йшлося про взаємодію Мінприроди з місцевими органами влади і напрацювання єдиної Національної екологічної політики в Україні та розвитку екодемократії в Україні.

За матеріалами Департаменту екології та природних ресурсів  Хмельницької облдержадміністрації