04.11.2016 — 10:15

Радіаційний фон біля Хмельницької АЕС досліджувала учениця території спостереження

Дослідження радіаційного фону на проммайданчику Хмельницької АЕС проводила нещодавно учениця Берездівського НВК Оксана Стецюк. Жителька населеного пункту території спостереження ХАЕС у своїй науковій роботі ставить за мету довести, що радіаційний стан навколо Хмельницької АЕС не впливає на довкілля.

dsc_0472

Вимірювання радіаційного фону учениця та вчитель фізики з Славутчини проводили разом із представниками цеху радіаційної безпеки та представниками відділу роботи з громадськістю – кураторами даного проекту. Дослідники здійснили заміри радіаційного фону в машзалах першого та другого енергоблоків, один з яких працює на повній потужності, а на другому триває планово-попереджувальний ремонт. Проводили вимірювання радіаційного фону також біля будівлі блоків, в їдальні, біля водосховища та на території відкритого розподільчого пристрою ВП ХАЕС.

Це вже не перша зустріч із представниками Берездівського НВК, адже фахівці цеху радіаційної безпеки разом із школярами вже здійснювали цьогоріч заміри радіаційного фону на території навчального закладу.

За словами юної дослідниці, у своїй роботі вона хоче довести жителям Ганнопільської та Берездівської громад, що Хмельницька АЕС – безпечна для довкілля і радіаційний фон на проммайданчику атомної станції знаходиться в межах норми.