23.08.2023 — 21:00

Сергій Тюрін перевірив хід відновлення громад, що зазнали пошкоджень від російської атаки

Сьогодні перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін перевірив хід ремонтних робіт у домогосподарствах на території громад області, що постраждали внаслідок ворожої дронової атаки 19 серпня. В робочій поїздці взяла участь директорка Агенції регіонального розвитку Хмельницької області Катерина Савчук.

В ході візиту до населених пунктів посадовець поспілкувався із жителями згаданих громад щодо необхідності будівельних матеріалів та якості проведених реставраційних послуг. Окрім того, представники місцевого самоврядування розповіли детальніше про перебіг відновлення пошкодженого майна. За словами керівника Меджибізької ОТГ, в одному із сіл громади обсяг відновлювальних робіт виконаний уже на понад 50%.

“Чергова ворожа атака з неба завдала немалої шкоди для мирних жителів Хмельниччини. Ми докладаємо усіх зусиль, аби якнайшвидше допомогти ліквідувати наслідки цього лиха, тому представники комісій, які описують пошкоджене майно, бригади будівельників та волонтерів щоденно працюють на місцях. На сьогодні пріоритетними об’єктами відновлення є житлові будинки, деякі з них уже повністю відновлені. Активно відбувається заміна ушкоджених дахів та реставрація вікон і дверей. Ворогу не вдасться залякати нас та знищити, тому спільними зусиллями відбудуємо усе у покращеному вигляді,” – наголосив Сергій Тюрін.

Варто також додати, що завдяки ефективній співпраці із благодійними та міжнародними організаціями для ліквідації наслідків російського воєнного злочину ще будуть спрямовані додаткові ремонтні засоби. Так, невдовзі будуть доставлені для потреб пошкоджених домогосподарств ще 8 тисяч одиниць шиферних листів.