08.11.2016 — 11:54

Художній музей запрошує

%d0%b2%d0%b8%d1%81%d1%821-300x199

У Хмельницькому обласному художньому музеї відбулося віддкриття виставкки живопису “Свіжий вітер озера Комо” (Brezza Lariana) художнього об’єднання “UpArt” (м. Комо, Італія).

На виставці представлено роботи дев’яти італійських художників, учасників творчого обєднання “UpArt”: Аміко Марія (Amico Maria), Бонетта Сабріна (Bonetta Sabrina), Канната Кармела (Cannata Carmela), Фузаро Алессандро (Fusaro Alessandro), Джампієтрі Ліна (Giampietri Lina), Каммер Рут (Kammer Ruth), Маттіві Антоніетта (Mattivi Antonietta), Рупчік Марчелла (Rupcich Marcella), Тотіс Даніела (Totis Daniela).

До експозиції увійшло 27 творів – це різноплановий живопис, який в переважній більшості презентує творчі пошуки митців у напрямку абстрактного живопису. Кожен з авторів пропонує своє суб’єктивне бачення, свої власні експерименти з формою і кольором. Так, в деяких роботах домінантним виступає статус кольору, в інших – лінійно-формальний компонент. Художники використовують різні техніки,  шукають мову, яка могла би з максимальною точністю висловити те, що становить емоційну реальність для кожного з них.
Группу “UpArt” вісім років назад організувала одеська художниця Людмила Васильєва. Займаючись викладацькою діяльністю в Італії, вона об’єднала художників-живописців, які сповідували спільні ідеї, принципи в живописі.

За час свого існування художнє об’єднання “UpArt” провело 15 виставок у місті Комо та його провінції, три виставки в Мілані. Дана виставка є другою за межами Італії, а саме – в Україні. Перша експонувалася у жовтні в Одеському художньому музеї.
Виставка діятиме до 2 грудня.

%d0%b2%d0%b8%d1%81%d1%822-300x199