08.11.2016 — 12:16

Підприємства-імпортери Хмельниччини перерахували до бюджету майже 2 мільярди гривень митних платежів

За 10 місяців 2016 року за результатами імпортних торгівельних операцій суб‘єкти зовнішньоекономічної діяльності Хмельницької області перерахували до державного бюджету 1 мільярд 922 мільйони гривень митних платежів. Таким чином виконання індикативного показника виконано на рівні 117 відсотків, в абсолютній сумі бюджет додатково отримав 279 мільйонів гривень.

У порівнянні з аналогічним періодом  2015 року митні платежі зросли на 387 мільйонів гривень. Відповідно на Хмельницькій митниці ДФС середньоденні нарахування становлять майже 10 мільйонів гривень, що більше проти торішнього показника на 3 мільйони гривень.

Сьогодні в області нараховується понад 700  підприємств-імпортерів, відповідно кількість оформлених ними імпортних митних декларацій зросла до 9936 одиниць. Примітно, що на Хмельниччину з-за кордону завозяться різноманітні машини, агрегати та сировина для розвитку виробництва.

Як зазначають фахівці Хмельницької митниці ДФС, на сьогодні в області функціонує ефективна система електронних сервісів, яка забезпечує оптимальні затрати часу на оформлення зовнішньоекономічних операцій. А з впровадженням автоматизованої системи «Єдине вікно», яка поєднує здійснення всіх видів контролю (митного, санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного, екологічного, радіологічного) за допомогою IT системи митниць значно поліпшились умови здійснення товарообігу, безпека та оптимізувався час перетину кордону.