28.01.2016 — 18:09

Хмельниччина визначає інвестиційні проекти, які реалізуватиме у 2016 році

IMG_0563

Сьогодні комісія з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, розглянула понад 50 проектів.

У засіданні взяли участь перший заступник голови обласної державної адміністрації Василь Процюк, заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Кальніченко, начальник управління регіонального розвитку та будівництва облдержадміністрації Віра Бригадир та члени комісії.

«Метою нашого зібрання є визначення інвестиційних проектів області, що можуть реалізовуватися за рахунок державного бюджету у 2016 році. Вони будуть надані на розгляд Міжвідомчої комісії з оцінки відповідності інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, створеної при Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України», – зазначив Василь Васильович на початку засідання.

Державний фонд регіонального розвитку на даний час є одним із основних джерел фінансування будівництва та реконструкції об’єктів соціально-культурного та житлово-комунального призначення.

Відповідно до уточненого розподілу обсягу коштів Фонду на 2016 рік області передбачено 113,751 млн. гривень.

Остаточна кількість проектів, які будуть реалізовані за рахунок коштів фонду регіонального розвитку буде визначена на наступному тижні.

 

Довідково

Основними умовами та критеріями конкурсного відбору мають бути:

– відповідність пріоритетам, визначених у Стратегії регіонального розвитку Хмельницької області на 2011-2020 роки та у планах заходів з їх реалізації;

– наявність затвердженої в установленому порядку проектно-кошторисної документації;

– календарний план реалізації становить від одного до трьох років;

– співфінансування з місцевих бюджетів на рівні 10 відсотків;

– спроможність суб’єктів, на фінансування об’єктів яких залучаються кошти державного фонду регіонального розвитку, самостійно забезпечувати подальше власне фінансування або їх утримання за рахунок коштів місцевих бюджетів.

IMG_0561

 

І. Коханець