09.11.2016 — 14:29

Працівники культури та майстри народного мистецтва області приймали вітання

Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва відзначається 9 листопада разом із Днем української писемності та мови, згідно з Указом Президента.

Цей день було засновано з метою відзначити вагомий вклад творчих особистостей у відродження української національної культури, розвиток народної творчості, активну культурно-просвітницьку діяльність.

img_7902

З нагоди відзначення Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва на святкові урочистості зібралися кращі представники цієї галузі. Із професійним святом присутніх привітали т.в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Олег Гуменний, начальник управління культури, національностей, релігії та туризму Ірина Трунова, голова обласної організації профспілки працівників культури Микола Луценко.

З вітальним словом до учасників урочистого зібрання звернувся  Олег Гуменний.

“Маю велику честь привітати вас з професійним святом. Саме ви робити велику та вкрай необхідну роботу в такий складний для країни час, адже без розвитку культури  і мистецтва не може існувати жодна держава. Велика вам вдячність за концертні програми, які ви проводите на Сході держави, за виховання молоді та збереження традицій наших предків”, – зазначив Олег Вікторович.

На завершення вітання посадовець вручив кращим працівникам галузі Почесні грамоти та цінні подарунки від обласної державної адміністрації та обласної ради.

img_7861

Також зі словами вітання до усіх присутніх звернулась начальник управління культури, національностей, релігії та туризму облдержадміністрації Ірина Трунова.

Ірина Миколаївна подякувала працівникам культури за сумлінне служіння благородній справі збереження і розвитку української культури – становлення Української держави, невтомний творчий пошук, завдяки якому звершуються великі діяння.

Кращих працівників галузі посадовець відзначила грамотами управління, а також вручила премію ім. заслуженого майстра народної творчості України Ніни Косарєвої – відомому подільському митцю, майстру із художньої обробки деревини Івану Нашубському.

img_7876

В свою чергу, голова обласної організації профспілки працівників культури Микола Луценко вручив Ірині Миколаївні Почесну грамоту та висловив слова вдячності за щоденну працю.

img_7896

Гарного настрою усім присутнім додала концертна програма.

img_7867