09.11.2016 — 16:42

Під егідою Корпусу Миру США в Україні стартує проект «Розвиток громад»

У Хмельницькому обласному центрі зайнятості відбулась робоча зустріч директора Хмельницького обласного центру зайнятості Сергія Черешні та його заступника Ольги Пушкар з керівником проекту «Розвиток громад» Романом Олексенком.

Даний проект стартує під егідою Корпусу Миру США в Україні. Метою проекту є допомогти українським громадам стати більш економічно та соціально стабільними через посилене громадянське суспільство та покращене ділове середовище.

Під час зустрічі були обговорені основні цілі та задачі проекту, окреслені першочергові завдання, а також висвітлені очікування від реалізації даного проекту технічної допомоги.

img_1761

До відома: Корпус Миру – неполітична, нерелігійна організація. ЇЇ було засновано Президентом США Джоном Кенненді у 1961 році з метою зміцнення миру та дружби між людьми різних національностей і культур. Діяльність Корпусу Миру відбувається через співпрацю добровольців з організаціями країни-партнера, що запросила Корпус Миру до себе. Корпус Миру надає технічну допомогу шляхом втілення в життя програм у сфері освіти, розвитку громад, сприяння розвитку бізнесу, захисту навколишнього середовища, сільського господарства, тощо. Партнерськими міністерствами Корпусу Миру є Міністерство економіки України, Міністерство освіти та науки та Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту.

В Україні Корпус Миру розпочав свою діяльність з травня 1992 року.

У своїй роботі Корпус Миру США в Україні керується трьома основними цілями:

– надавати громадянам України допомогу у професійному розвитку;

– сприяти кращому розумінню американців українцями;

– сприяти кращому розумінню українців з боку американців.

Інформацію підготував відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ

 Довідки за тел.: 61-64-18, 61-64-15 (відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи)

Зберегти

Зберегти