09.11.2016 — 16:45

Педіатри краю проаналізували підсумки роботи галузі охорони здоров’я краю за 9 місяців 2016 року

9 листопада у конференц-залі Хмельницької міської дитячої лікарні відбулося засідання товариства педіатрів краю під головуванням заступника директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Тетяни Косовської. Участь у нараді взяли фахівці у галузі педіатрії лікувально-профілактичних закладів області.

Тетяна Косовська проаналізувала підсумки діяльності закладів охорони здоров’я краю за 9 місяців 2016 року. Зокрема, підкреслила, що в Україні у попередні роки була створена повноцінна нормативна база щодо функціонування первинної ланки медичної допомоги.

dscn6245

Тетяна Петрівна наголосила, що Хмельницька область – одна з небагатьох, що дотримались всіх державних вказівок щодо формування первинної ланки, шляхом створення юридично самостійних Центрів первинної медико-санітарної допомоги.

Крім того, Тетяна Косовська поінформувала присутніх про результати робочого візиту директора Департаменту охорони здоров’я області Якова Цуглевича до Хорватії, досвід запровадження сімейної медицини у цій країні та чому варто повчитися нашій державі.

Під час засідання товариства головний педіатр ДОЗ Лариса Добровольська розповіла про участь у 14 Всеукраїнському з’їзді педіатрів, який відбувся 13-14 жовтня у Києві в Українському домі. Вона повідомила, що представники ВР підтримали сподівання на те, що педіатрія не зникне у процесі формування сімейної медицини. Також, у ході зібрання присутні розглянули підсумки роботи педіатричної служби краю за 9 місяців цього року та обговорили актуальні питання повсякденної роботи дитячих лікарів.

dscn6249

За матеріалами  обласного Центру здоров’я.