04.10.2023 — 19:35

Сергій Тюрін відвідав укриття у школах, які були оновлені в рамках проекту “Freedom Space”

Сьогодні перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін відвідав укриття в закладах шкільної освіти обласного центру, які були оновлені у рамках проекту “Freedom Space”. Це проект, мета якого повернути нашим дітям дитинство, реалізовується в Україні, зокрема і на Хмельниччині, завдяки сприянню народного депутата України Андрія Богданця та за фінансової підтримки міжнародного партнера Freedom Holding Corp.

“На сьогодні в області 87% закладів освіти забезпечені укриттями, тому нам є ще над чим працювати. Хочу подякувати народному депутату Андрію Богданцю, за те, що сприяв облаштуванню двох укриттів у місті Хмельницькому та проекту “Freedom Space”, який залучив донорські кошти для зведення укриттів, що в свою чергу дозволило мінімізувати залучення бюджетних ресурсів,” – зазначив Сергій Тюрін.

За словами Андрія Богданця, спільними зусиллями уже вдалося облаштувати біля 30 укриттів в школах різних міст України: від Львова й Тернополя до Харкова й Запоріжжя. “Спочатку були просто сірі бетонні підвали, вкриті пилом. Ми не просто побілили там стіни й пофарбували лавки, а після ремонту там з’явилися дитячі килимки й м’які іграшки, кінопроектори та крісла-мішки,” – додав нардеп.

Варто додати, що кошти, які були виділені на ремонт укриттів, були надані іноземними партнерами на умовах грантової програми. Всього на 30 укриттів було виділено 120 млн грн, до яких увішли і два заклади на Хмельниччині. Середня вартість одного подібного укриття обходиться в суму близько 3 млн грн.