10.10.2023 — 09:35

Знання з безпеки зі шкільної парти – на Хмельниччині відкриваються нові Класи безпеки

Знання про безпеку для кожної дитини. На Хмельниччині у селі Сутківці відкрив двері Клас безпеки – рятувальна, піротехнічна та правоохоронна справи, а також надання домедичної допомоги стануть острівцем знань для школярів. Тут діти вивчатимуть загрози, які можуть чатувати на них вдома, чи деінде, а кваліфіковані наставники розповідатимуть, як уникнути небезпеки у побуті з вогнем та як діяти у разі потреби. Знання найрізноманітніші, наприклад, як не спровокувати пожежу у власній кухні під час приготування їжі і аж до хімічної та радіаційної загроз.

У поміч викладачам наочні матеріали – на стінах постери з застереженнями, на партах навчальна література від ЮНІСЕФ. Як діяти під час виявлення вибухонебезпечного предмета та чому ця фатальна знахідка несе по собі смерть – здавалося усе зрозуміло, проте підлітковий вік вимагає екстриму та інколи елементарні знання, озвучені батьками, проходять повз. Натомість, коли така пересторога стає базовою у школі з уст рятувальників – знання дають свої плоди у житті. Саме тому Клас безпеки у навчальних закладах – це необхідність та запорука гарантій життя учням та студентам.

Знати, розуміти, пам’ятати – це як табличка множення, вивчив раз – користуєшся усе життя і тоді безпека стає неодмінною складовою життя.

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області