11.10.2023 — 14:56

До уваги компаній-експортерів!

Спілка підприємців та роботодавців Польщі (ZPP) є провідною та однією з найбільших організацій підприємців у Польщі. Спілка об’єднує низку регіональних, галузевих організацій, а також польських та міжнародних компаній. ZPP має своє представництво у Брюсселі, є членом європейських економічних структур.

Спільно з європейськими фінансовими інституціями ZPP бере активну участь у наданні економічної підтримки Україні в умовах війни, а також сприяє розвитку польсько-українського ділового співробітництва на всіх рівнях.

У цьому контексті у 2022 році ZPP започаткував глобальну ініціативу – «Europe-Poland­ Ukraine. Rebuild Together». У її рамках в штаб-квартирі ZPP у Варшаві розпочав свою роботу Центр підтримки українського бізнесу Business for Ukraine Centre, а у Києві було відкрито Представництво ZPP.

Метою ініціативи є налагодження двосторонніх торговельних зв’язків, сприяння реалізації спільних інвестиційних проектів, допомога українським компаніям, які розглядають варіанти виходу на європейський ринок через Польщу.

Зокрема, ZPP пропонує співпрацю за такими напрямами:

– встановлення та розвиток на постійній основі прямих ділових контактів з метою здійснення експортно-імпортних операцій, надання інформації про польських контрагентів та техніко-економічних сервісів (логістика, складські приміщення, виробнича інфраструктура тощо);

– підтримка інвестиційної діяльності українських компаній в Польщі з метою виходу на ринок ЄС. Використання напрацьованих у Польщі механізмів взаємодії держави та бізнесу для розширення присутності українських компаній у відповідних сегментах зовнішньоекономічної діяльності;

– пошук, відбір та реалізація перспективних інвестиційних проектів в Україні із залученням польських державних фінансових інституцій (Польський фонд розвитку (PFR), Банк національного господарства (BGK) та інші), за підтримки польських урядових структур.

Контактна особа від представницького офісу в Києві – Тетяна Кулик, старший радник, моб.т. +38 (067) 249-02-95, e-mail: [email protected]).