11.11.2016 — 12:15

Молодь Хмельниччини вчиться опікуватися долею планети

10 листопада за круглим столом в облдержадміністрації зібрались не лише чиновники, як зазвичай, а й учні 11 класів шкіл обласного центру та студенти закладів профтехосвіти. В урочистій обстановці з рук т.в.о. голови облдержадміністрації Валерія Олійника вони отримали сертифікати про проходження курсу  у “Школі сталого розвитку”.

Навчання було організоване ГО “Молодіжний клуб розвитку” та управлінням молоді і спорту облдержадміністрації. У заході взяли участь голова “Молодіжного клубу розвитку” Степан Кушнір та в.о.начальника управління молоді і спорту Сергій Заяц.

14

Участь в тренінгу “Школа сталого розвитку” взяли 25 молодих хмельничан. Це перша в Україні група, яка пройшла навчання за цією методикою. Під час 8 базових тренінгів слухачі познайомились з  принципами проектного та енергоменеджменту,  концепцією сталого розвитку, а також дізналися про заходи, які заходи  впроваджуються на міжнародному  рівні з метою збереження навколишнього природного середовища та забезпечення гармонійного співіснування людства та природи.

15

Вітаючи випускників, Степан Кушнір підкреслив, що на перший погляд ці  проекти невеликі, однак вони є стратегічно важливими не лише для України, а й для всього світу, адже питання зміни клімату, сталого розвитку людства, формування екологічної свідомості є саме тими базовими ключовими питаннями, які об’єднують світ. Він висловив надію, що проект започаткований на Хмельниччині, дозволить представити нашу область не лише як туристичний та аграрний край, а й як край, що має гарні перспективи, де молодь не лише усвідомлює важливість зміни суспільної свідомості в питаннях енергозбереження та захисту навколишнього середовища,  а й знає, як ці зміни впровадити у життя.7

Вручаючи слухачам сертифікати про проходження курсу у “Школі сталого розвитку”, Валерій Олійник зазначив: “Зараз ми стоїмо на шляху розвитку альтернативних джерел енергії та енергозберігаючих технологій. В цьому напрямку рухаються країни Європи, а також і наша держава. Впевнено крокувати цим шляхом ми зможемо завдяки вам, адже саме ви – наше майбутнє! Сучасна модель розвитку людства може призвести лише до одного результату – наша планета перетвориться у великий смітник. Змінити це під силу саме вам, молодим, рішучим, креативним. Найголовніше, що ви  усвідомлюєте необхідність таких змін,  маєте бажання їх здійснювати, а тепер і отримали знання, які допоможуть вам у цьому нелегкому починанні.”

16На завершення учні показали перші результати пройденого навчання. Вони презентували свої проекти з енергоменеджменту, відповіли на запитання та вислухали зауваження та побажання щодо їх змісту.

9

1211

Зберегти