11.11.2016 — 15:27

В області очікується значне погіршення погодних умов

За прогнозами Укргідрометцентру, 13 листопада у Київській, Житомирській, Чернігівській, Сумській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Івано-Франківській, Чернівецькій областях очікуються сильні снігопади та хуртовини, снігові замети, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. По всій території Україні фіксуватиметься посилення швидкості вітру до 15-20 м/с, на півдні та заході місцями 25 м/с. Погодні умови стабілізуються вдень 14 листопада.

img_1939У зв’язку із такими погодними умовами сьогодні під головуванням Віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубко проведено засідання Міжвідомчого оперативного штабу Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від Хмельниччини у засіданні прийняв участь т.в.о. першого заступника голови адміністрації Олег Гуменний, начальник управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Євген Данилюк, начальник ГУ ДСНС України в область Едуард Братко, начальник Служби автомобільних доріг в області Петро Гнидюк, директор дочірнього підприємства “Хмельницький облавтодор” Анатолій Дячук, заступник начальника управління житлово-комунального господарства Григорій Ващук та представники ГУ Національної поліції в області.

Основним питання порядку денного було обговорення питання готовності органів влади до протидії загрозам у зв’язку з погіршенням погодних умов. За результатами проведеного засідання прийнято протокольне рішення, яким спеціалізовані служби переведені на посилений режим несення служби з метою оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації.

Зважаючи на синоптичний прогноз, управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації нагадує учасникам дорожнього руху, що за таких погодних умов необхідно бути максимально уважними та обережними, пішоходам рекомендується використовувати світлоповертаючі елементи на одязі, водіям необхідно неухильно виконувати Правила дорожнього руху, не перевищувати швидкість, рухатись на безпечної дистанції з увімкненим ближнім світлом фар. Автовласникам варто подбати про заміну гуми на зимову, перевірити гальма, зовнішні світлові прилади, справність склоочисників, системи обігріву та охолодження.

Також звертаємось до громадян з проханням бути вкрай обережними під час перебування на вулиці. Не плануйте поїздок на далекі відстані, обмежте користування власним автотранспортом. Просимо вас відповідально ставитись до власного життя та життя своїх рідних і в разі небезпеки телефонувати до Служби порятунку “101”.

За матеріалами управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації

Зберегти