02.11.2023 — 10:56

Розпочато перші заняття у рамках профорієнтаційно-освітнього проєкту «Атомна школа ХАЕС 2023-2024»

Перші заняття у рамках освітнього проєкту учасники розпочали з дільниці біомеліорації гідротехнічного цеху та технологічної водойми Хмельницької АЕС.

Про призначення дільниці та водойми розповів Роман Бізюк, заступник начальника ГТЦ, а також провів пізнавальну екскурсію. Старшокласники мали змогу побачити процес зариблення технологічної водойми, який здійснюється щороку для зниження біологічних перешкод у роботі циркуляційних систем охолодження.

Наприкінці заняття на учасників очікувала тематична вікторина. За правильні відповіді кожен отримав «мегаватик» – накопичуваний бал у системі оцінювання, яка діятиме упродовж усього навчання в Атомній школі.

Після завершення екскурсійно-пізнавальних занять старшокласники поділилися позитивними емоціями та враженнями. «Заняття було досить цікаве, я дізнався, як та навіщо розводять рибу на ХАЕС, а ще взнав багато нових фактів про водойму-охолоджувач та її призначення. Загалом було дуже пізнавально. Усім рекомендую», – зауважив Святослав Мізгірьов, учасник проєкту Атомної школи.

«Мені все дуже сподобалось, лекція просто супер, ми обов’язково використаємо набуті знання надалі», – із захопленням поділилась враженнями Маріна Матвійчук.

У рамках освітнього проєкту, який стартував на Хмельницькій АЕС минулого тижня, учасники матимуть змогу не тільки отримати знання у сфері атомної енергетики, а й дізнатися про роботу підприємства з середини. Його мета – популяризація атомної енергетики, підтримка позитивного іміджу станції та формування якісного потенційного кадрового резерву персоналу для Хмельницької АЕС.