29.01.2016 — 11:39

Відбулося засідання Федерації профспілок області

IMG_0603Питання посилення інформаційного забезпечення Федерації профспілок області та профорганізацій обговорено 28 січня на третьому засіданні ради Федерації профспілок області.

Участь у зібранні взяли перший заступник голови обласної державної адміністрації Василь Процюк, члени ради ФП області, голови районних, міських рад по координації діяльності профспілкових організацій, голови профкомів, представники роботодавців, влади, керівники департаментів, начальники управлінь.

На початку засідання голова Федерації профспілок області Геннадій Харковський зазначив, що рядовий член профспілки – це не просто статистична одиниця, яка добросовісно сплачує внески, а клієнт, який має право на певні послуги, в тому числі – на отримання інформації.

IMG_0598

Для будь-якої профспілкової організації одним з пріоритетних є питання як довести до членів профспілок і, по-можливості, до суспільства правдиву інформацію про її роботу

Основним джерелом інформування членів профспілок на Хмельниччині є вісник «Позиція» Федерації профспілок області, також функціонує юридична служба, сайт, який подає оперативні матеріали, Навчально-культурний центр «Побужжя», є система оперативного інформування: щомісяця проходять планові наради, семінари, зустрічі.

«В умовах своєрідної «інформаційної війни» проти профспілок перед профактивом стоїть чимало завдань, пов’язаних з повноцінним інформаційним забезпеченням трудових колективів, необхідна єдина система інформування з використанням не тільки традиційних форм, але й сучасних передових технологій», додав Геннадій Петрович.

Водночас, Василь Процюк відзначив, що керівництво області прикладає максимум зусиль, щоб брати активну участь у діяльності профспілок області. В свою чергу, профспілкові організації займають активну позицію в роботі обласної державної адміністрації.

«Ми з вами є єдині і повинні робити все для того, щоб розвивалась Хмельниччина», – наголосив посадовець.

По завершенні зібрання була надана вимога членським організаціям, радам по координації, райкомам, міськкомам, профкомам донести вісник «Позиція» до всього трудового люду, робітничої молоді, студентів. Активно запроваджувати і використовувати інтерактивні засоби комунікації, новітні інформаційні технології і ті засоби, якими володіє ФП області, її членські організації, НКЦ «Побужжя», задля реалізації Програми інформаційного зміцнення.

IMG_0588

І. Коханець