24.11.2023 — 13:09

Володимир Юр’єв доєднався до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Відтак сьогодні, напередодні Міжнародного дня боротьби з насильством щодо жінок, який розпочинає символічний ланцюжок дат, присвячених боротьбі із проявами насилля та за права людини, заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв відвідав тематичний показ документального фільму “Поруш тишу”.

“Акція “16 днів проти насильства” в Україні проводиться з 1991 року і цим ми заявляємо усім, що наша держава здобуває право існувати серед цивілізованих, розвинених народів, адже один із основних постулатів демократії – це рівні права для всіх громадян. На жаль, в умовах війни ця тема має своє особливе значення, тому що обставини, які спричинила росія, напряму порушують право усіх українців на мирне та безпечне життя. Тому вкрай важливо говорити про проблеми, розбирати кожну ситуацію, що виникла на підґрунті ненависті та спричинила насилля над кимось. Ми мусимо із цим боротися на усіх рівнях, адже необхідно забезпечити мирне сьогодення та гідне майбутнє для наших дітей,” – сказав Володимир Юр’єв, звертаючись до присутніх в кінозалі.

Варто додати, що документальна кінострічка «Поруш тишу» розповідає про те, як повномасштабна війна вплинула на рівень домашнього насильства та його форми. У фільмі висвітлена тема надання допомоги постраждалим від насильства, пов’язаного з війною, зокрема сексуального Стрічка підкреслює, що допомога доступна, попри будь-які обставини.

Також у фільмі висвітлена робота Центрів допомоги врятованим, гарячих ліній для чоловіків, притулків, кризових кімнат, громадської організації «Ла Страда-Україна». Більшість з цих сервісів підтримуються Фондом ООН в галузі народонаселення. Фільм створено за підтримки урядів Канади, Великої Британії, Бюро гуманітарної допомоги USAID та Гуманітарного фонду для України UHF.