28.01.2016 — 17:30

У Департаменті охорони здоров’я підвели підсумки діяльності медичних закладів у 2015 році

IMG_2022Так, з 4 по 25 січня усі лікувально-профілактичні заклади області звітували про проведену роботу у 2015 року. На щоденних нарадах керівництвом та провідними спеціалістами Департаменту було проведено аналіз діяльності стану лікувально-діагностичної допомоги в розрізі спеціалізованих служб з подальшим обговоренням результатів на оперативних нарадах з головними лікарями та заступниками ЦРЛ, ПМСД, міських та обласних медичних закладів.

Директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Яків Цуглевич подякував головним лікарям за роботу, озвучив плани та перспективи подальшої роботи, стан фінансування галузі на 2016 рік. Із керівниками медичних закладів кожного району було окреслено напрямки роботи у 2016 році. Зокрема, робота буде направлена на покращення якості та доступності медичної допомоги населенню, запровадження новітніх технологій охорони здоров’я, передусім для матерів та дітей, репродуктивного здоров’я; забезпечення реалізації державних програм спрямованих на покращення показників здоров’я нації, стабілізацію ситуації із серцево-судинними, онкологічними та інфекційними захворюваннями, захворюваннями на туберкульоз та ВІЛ-інфекцію/СНІД; пріоритетний розвиток первинної медико-санітарної допомоги.

За підсумками нарад вирішено: забезпечити виконання планових завдань на 2016 рік, проводити роботу щодо створення належних умов та поліпшення якості праці усіх підрозділів; забезпечити своєчасну організацію та проведення відновного лікування хворим за індивідуальними програмами згідно з діючими стандартами діагностично-лікувального процесу у відділеннях ЛПЗ, локальних протоколів відновного лікування з використанням усіх сучасних засобів і методів відновного лікування.

IMG_2033З аналізу звітів видно, що як і в попередні роки, медики працюватимуть над подальшим покращенням надання якісної лікарської допомоги населенню Хмельниччини, підвищенням її доступності до жителів, особливо сільської місцевості. Велика увага приділятиметься первинній ланці медико-санітарної допомоги на засадах сімейної медицини, забезпеченню доступу до екстреної допомоги, профілактиці та ранньому виявленню соціально небезпечних захворювань, проведенню інформаційної роботи з пропаганди здорового способу життя.

І. Коханець

За матеріалами обласного Центру здоров’я