29.11.2023 — 12:22

Сергій Тюрін взяв участь у засіданні Міжвідомчої координаційної ради з питань охорони психічного здоров’я

Стійка нація починається з конкретної людини. Тому завдання Уряду — створити умови для її розвитку, для реалізації усіх потенційних талантів та можливостей. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Міжвідомчої координаційної ради з питань охорони психічного здоров’я, що відбулося 28 листопада за участі першої леді України Олени Зеленської. Участь в засіданні у онлайн форматі взяли перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін та заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв, а також представники профільних підрозділів обласної військової адміністрації

«Інвестуючи в людину, ми інвестуємо в сильну Україну. В державу, яка перемагає і яка успішно відновлюється. Відбудова та подальший розвиток потребують величезних людських ресурсів. Тому наскрізними напрямками в роботі Уряду є повернення українців з-за кордону, інтеграція у цивільне життя колишніх військовослужбовців, ветеранів, адаптація населення на деокупованих територіях. А головне — зміцнення ментального здоров’я українців», — відзначив Денис Шмигаль.

«Наступний рік має бути роком максимального поширення проектів у регіонах. Щоб психологічні послуги дійшли до кожного українця, хоч би як він не жив віддалено від великих міст», — зазначила перша леді України Олена Зеленська.

Як повідомив Прем’єр-міністр, Координаційний центр з психічного здоров’я провів попередній аудит наявних послуг і фахової спроможності надавачів у регіонах. Визначені 1102 територіальні громади, у яких є послуги у сфері ментального здоров’я або наявний потенційний надавач.

«Наприклад, у сфері освіти — така можливість є у 87% громад України. Але у сфері соціального захисту показник покриття послугами сягає лише 27%. Після аудиту кількості слід провести аудит якості цих послуг. Необхідно зрозуміти, чого не вистачає для того, щоб захист ментального здоров’я був дієвим та ефективним», — підкреслив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр наголосив, що фокус роботи Уряду й міністерств — це присутність контексту ментального здоров’я в усіх політиках, де людина взаємодіє з державою.

Прем’єр-міністр взяв участь у засіданні Міжвідомчої координаційної ради з питань охорони психічного здоров’яПрем’єр-міністр взяв участь у засіданні Міжвідомчої координаційної ради з питань охорони психічного здоров’яПрем’єр-міністр взяв участь у засіданні Міжвідомчої координаційної ради з питань охорони психічного здоров’яПрем’єр-міністр взяв участь у засіданні Міжвідомчої координаційної ради з питань охорони психічного здоров’яПрем’єр-міністр взяв участь у засіданні Міжвідомчої координаційної ради з питань охорони психічного здоров’яПрем’єр-міністр взяв участь у засіданні Міжвідомчої координаційної ради з питань охорони психічного здоров’яПрем’єр-міністр взяв участь у засіданні Міжвідомчої координаційної ради з питань охорони психічного здоров’я