01.12.2023 — 14:05

Сергій Тюрін привітав учасників науково-практичної конференції «Індивідуалізація лікування злоякісних пухлин грудної залози та інших локалізацій»

Сьогодні перший заступник начальника обласної військової адміністрації Сергій Тюрін привітав учасників науково-практичної конференції «Індивідуалізація лікування злоякісних пухлин грудної залози та інших локалізацій», яка відбувається на Хмельниччині.

До заходу долучилось багато поважних представників: голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, заступник міністра охорони здоров’я України, Голова НСЗУ, Народні депутати України, Генеральний директор ДНП «Національний інститут раку», Генеральний директор ДП «Медичні закупівлі України», директор Державного підприємства «Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я України», представники Департаменту охорони здоров’я Хмельницької обласної військової адміністрації та спеціалісти із усієї України в галузі лікування злоякісних пухлин.

Вітаючи учасників, Сергій Тюрін зазначив, що більше 60 тисяч подолян за цей рік звернулись за консультаціями в обласний протипухлинний центр, проліковано 12 тисяч пацієнтів. “В центрі працюють над тим, щоб розвивати ранню діагностику раку, впроваджувати новітні технології та приділяти більше уваги хворим жінкам. В області також проводиться широка просвітницька робота щодо профілактики та боротьби з раком молочної залози. Для покращення надання медичних послуг обласна військова адміністрація виділила з обласного бюджету 23 млн грн на придбання обладнання для дооснащення єдиного в області відділення променевої терапії”, – зазначив посадовець.

У ході конференції учасники розглянули сучасні тенденції в діагностиці та методах лікування злоякісних пухлин. Зокрема, сучасні аспекти діагностики та лікування в Україні, діагностику та лікування спадкового раку, а також органозберігаючі операції в онкології.

Так учасники зібрання дійшли висновків, що рівень онкологічних захворювань досить значний у світі та в Україні, тому лікарі постійно навчаються, удосконалюють свій професійний рівень.