11.12.2023 — 16:15

Володимир Юр’єв провів чергове засідання робочої групи з питань створення безпечного простору в закладах освіти області

Сьогодні під головуванням заступника начальника ОВА Володимира Юр’єва відбулося чергове засідання робочої групи з питань координації роботи щодо створення безпечних умов проведення освітнього процесу в закладах освіти області. До складу групи увійшли постійні члени із представників профільних підрозділів ОВА, ГУ ДСНС у Хмельницькій області, Центру організаційно-господарського забезпечення закладів освіти та запрошені учасники, представники районного керівництва та освітянської сфери громад області.

Розпочинаючи засідання, посадовець звернув увагу учасників, що головне завдання робочої групи впродовж наступних двох років привести безпекову ситуацію освітнього середовища області до повної готовності до будь-яких викликів, забезпечити 100% навчальних закладів такими укриттями, що не потребуватимуть доопрацювання та переформатування під час навчального процесу, відповідатимуть усім необхідним критеріям безпеки, комфорту та матеріального забезпечення.

“Закликаю громади області співпрацювати з робочою групою, сприяти перевірці наявних укриттів експертами та представниками служби з надзвичайних ситуацій, що дозволить оцінити на місцях масштаби необхідної роботи. Адже зараз ми концентруємо увагу на тому, що необхідно зробити в подальшому, аби максимально покращити безпекові умови для наших учнів та всіх здобувачів освіти на довгі роки. Бо навіть попри закінчення війни, ми розуміємо, що небезпека з боку східного сусіда нікуди не зникне,” – наголосив Володимир Юр’єв.

Далі в ході засідання про стан забезпечення закладів освіти захисними спорудами розповіли представники управлінь освіти міських територіальних громад області, а саме: Дунаєвецької, Кам’янець-Подільської, Нетішинської, Шепетівської, Старокостянтинівської та Ярмолинецької.

Як зазначив Володимир Васильович, робота із представниками місцевого самоврядування дозволить охопити кожну тергромаду та визначити пріоритетні об’єкти будівництва чи реконструкції укриттів, за обсягом робіт та можливих варіантів фінансування, від найбільш масштабних до менших.