15.12.2023 — 09:59

В ОВА відбулося чергове засідання робочої групи «Прозорість і Підзвітність»

Під керівництвом заступника начальника ОВА Володимира Білика відбулося чергове засідання робочої групи «Прозорість і Підзвітність» за участі постійних членів та запрошених учасників.

Під час засідання робоча група розглянула питання щодо закупівлі послуги із розроблення землевпорядної документації (проектів землеустрою з організації і встановлення меж територій природно-заповідного фонду) із встановлення меж в натуру (на місцевість) територій та об’єктів природно-заповідного фонду Хмельницької області. Варто зазначити, що замовником послуги є Департамент природних ресурсів та екології Хмельницької ОВА.

Детальніше про обґрунтування необхідності цієї закупівлі розповіла директор вказаного Департаменту Ганна Богданович. За її словами, кошти, що спрямовані на оплату цієї послуги є цільовими, адже вони виділяються із екологічного фонду, наповнення яких відбувається за рахунок відповідного екологічного податку, а тому можуть бути використані виключно на природоохоронні заходи.

Окрім того, в ході роботи групи учасники обговорили нововведення в системі Prozorro, зокрема впровадження функціоналу, який надає змогу замовникам завчасно пояснити чому виникла потреба в тій чи іншій закупівлі. Таке оновлення допоможе поліпшити комунікацію замовників і держави із суспільством під час війни.

Також варто нагадати, що днями Володимир Білик здійснив робочу поїздку до Білогірської територіальної громади, в ході якої, в рамках проекту «Прозорість і Підзвітність», оглянув хід ремонтних робіт у хірургічному відділенні Білогірської багатопрофільної лікарні та ремонт захисної споруди закладу. Для реалізації проекту було залучено кошти з державного бюджету та кошти з місцевого бюджету.