15.12.2023 — 15:11

Володимир Юр’єв взяв участь у першому академічно-практичному форумі “Гастрономічна історія Поділля”

Сьогодні на Хмельниччині відбувся перший академічно-практичний форум “Гастрономічна історія Поділля: від родинних рецептів та нотаток ‒ до мови архівних документів”. Участь у заході взяв заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв разом із представниками структурних підрозділів ОВА, науковцями, краєзнавцями, освітянами, дослідниками української кухні та представниками гастрономічних закладів.

Вітаючи присутніх, посадовець зазначив, що такі заходи є дуже хорошою ініціативою, адже сприяють відродженню нашої культури, прославленню великого минулого та утворенню нових традицій, які будуть поєднувати як минулі надбання так і майбутні. “Подільська кухня, як часточка душі, вона особлива у кожній родині і у кожному регіоні. Вона має сотні і тисячі страв, які здатні не лише нагодувати, а й здивувати,” – додав Володимир Юр’єв.

В ході заходу, учасникам розповіли про особливості та цікавинки гастрономічної історії нашого краю. Так, вважається, що основу українських кулінарних традицій було покладено ще трипільцями. Історія української кухні вміщує в собі багато запозичень від інших народів, що проживали на її території. А історію традиційної кухні Поділля частково висвітлено у періодичних виданнях, що зберігаються в Державному архіві Хмельницької області, який став одним із організаторів заходу.