18.12.2023 — 10:54

Учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни можуть безкоштовно оволодіти новою професією

Державна служба зайнятості реалізовує експериментальний проєкт щодо організації професійного навчання для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни.

Наразі запрацював механізм підтримки конкурентоспроможності учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни шляхом їх професійного навчання, яке здійснюється в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості. Закликаємо подавати заявки на навчання онлайн та звертатися особисто до найближчого центру зайнятості.

Таке навчання здійснюється шляхом первинної підготовки за професією, також є можливість опанувати іншу професію (перепідготовка) або підвищити кваліфікацію за професією, яку вже має особа.

Навчання може здійснюватися як за очною (денною або вечірньою), так і дистанційною та дуальною формами. Строк навчання – до 6 місяців.

Учасники бойових дій або осіб з інвалідністю внаслідок війни для проходження навчання мають:

1. Обрати професію, програму з переліку ліцензованих професій та освітніх програм. Ознайомитися з реєстром освітніх програм для організації навчання для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни можна на сайті Державної служби зайнятості у розділі „Навчання“.

2. Визначити заклад професійної освіти Державної служби зайнятості.

3. Подати заяву до центру зайнятості заяву особисто або заповнити онлайн-заяву за посиланням.

Служба зайнятості здійснює відшкодування витрат на проїзд до місця навчання та у зворотному напрямку, а також забезпечує місцем проживання на час навчання.

За докладнішою інформацією зверніть увагу на презентацію викладену нижче.