29.01.2016 — 12:23

Інсульт: профілактика, лікування та реабілітація

IMGP774428 січня у конференц-залі Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації під головуванням заступника директора Департаменту охорони здоров’я Тетяни Косовської відбулося засідання круглого столу з питань профілактики, лікування та реабілітації інсульту у Хмельницькій області. Участь у нараді прийняли провідні спеціалісти Департаменту охорони здоров’я, голова громадської ради Борис Ткач та його заступники.

Мозковий інсульт належить до найбільш важких форм цереброваскулярних захворювань. Щороку в Україні від 100 до 120 тис. населення вперше переносить мозковий інсульт, тобто захворюваність становить 280-290 випадків на 100тис. населення і перевищує середній показник захворюваності в економічно розвинених країнах Європи (200 на 100 тис. населення). Більше третини усіх мозкових інсультів стаються у людей працездатного віку. Внаслідок мозкового інсульту в Україні щорічно помирає від 40 до 45 тис. осіб. Інсульт залишається провідною причиною інвалідизації населення країни. Близько 20 тис. хворих щорічно стають інвалідами внаслідок цереброваскулярних захворювань.

Громадська рада при Департаменті охорони здоров’я розробила та надала на розгляд в Департамент «Програму профілактики, лікування та реабілітації інсульту у Хмельницькій області на 2016-2018 роки» для внесення коректив та прийняття кінцевого рішення.

І. Коханець

За матеріалами обласного Центру здоров’я.