16.11.2016 — 17:23

Краєзнавці області підвели підсумки за рік

img_8142

Сьогодні т.в.о. заступника голови обласної державної адміністрації Валерій Олійник взяв участь у пленуму обласної організації Національної спілки краєзнавців України.

Розпочинаючи засідання відбулось відзначення нагородами кращих членів організації, за багаторічну працю та вагомий внесок у сферу краєзнавчої діяльності.

В свою чергу Валерій Цезарович вручив відзнаку обласної державної адміністрації Роздобудьку Анатолія Григшоровича.

img_8149

У своєму виступі Валерій Олійник зазначив, що питанню співпраці з науковцями, краєзнавцями, письменниками голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук надає особливе значення. Тому для якісного виконання комплексної програми розвитку краєзнавства в Хмельницькій області на період до 2020 року створено редакційну колегій з підготовки видання «Хмельницька область: енциклопедичний довідник».

На сьогодні детально опрацьовується питання щодо організації та фінансування зазначеного видання.

Також, у ході пленуму розглянуто питання про підсумки діяльності ОО НСКУ за 2016 рік, визначено завдання щодо формування бібліографічного довідника про членів організації, що є важливим показником наукової роботи краєзнавців.

Успішним прикладом виконання завдань комплексної програми виокремлено формування науково-популярного видання «Хмельниччина», що є певним презентаційним варіантом про область.

Розпочато проект «Нариси історії Поділля», водночас найвагомішим задумом залишається саме енциклопедичний довідник.

img_8138