17.11.2016 — 15:49

Обласне методичне об’єднання керівників гуртків інформаційно-комунікаційних технологій

З метою надання допомоги керівникам гуртків у розвитку та підвищенні професійної активності, активізації творчого потенціалу 16 листопада на базі Хмельницького національного університету Хмельницьким обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді було проведено засідання обласного методичного об’єднання керівників гуртків інформаційно-комунікаційних технологій на тему: «Підвищення ефективності навчально-виховного процесу шляхом упровадження інноваційних освітніх технологій».

20161116_124524

У засіданні взяли участь 23 керівника гуртка із районів, міст та об’єднаних територіальних громад Хмельниччини.

До заходу також долучилися науково-педагогічні працівники Хмельницького національного університету та Хмельницького інституту післядипломної педагогічної освіти.

З вітальним словом до учасників засідання звернулася Марія Гаєвська, заступник директора з навчально-методичної роботи Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

Декан факультету програмування та комп’ютерних і телекомунікаційних систем Хмельницького національного університету Олег Савенко висвітлив питання профорієнтаційної роботи та запропонував педагогам долучитися до цієї роботи та залучати своїх учнів.

20161116_120841

Засідання включало в себе як практичну, так і теоретичну частину.

Професор кафедри комп’ютерних наук та інформаційних технологій Олександр Мясіщев презентував систему управління голосом на базі Android «Умный дом» та «Умный офис», а також однотипний міні-комп’ютер.

Завідувач науково-методичного центру викладання інформатики, інформаційно-комунікаційних технологій і дистанційного навчання Віталій Ребрина ознайомив присутніх з роботою обласного дистанційного факультативу з програмування та запропонував долучатися до обласного турніру інформатиків.

Керівник гуртка «Інформатики та обчислювальної техніки» Сергій Вапнічний ознайомив колег з основами «Робототехніки» та принципами складання робота.

Професор кафедри комп’ютерних наук та інформаційних технологій Олександр Бармак розповів, що ж таке віртуальна та доповнена реальність?

Керівник гуртка «Художньої комп’ютерної анімації» Вілен Колісецький ознайомив з онлайн-ресурсами, які допомагають в підготовці до занять та допомагають підвищити свій фаховий рівень.

20161116_103301

Всіх учасників засідання приємно вразив виступ студента І курсу кафедри комп’ютерних наук та інформаційних технологій Хмельницького національного університету Артем Лаврентія. Артем Анатолійович колишній «манівець» презентував розробку власного сайту з використанням засобів програмування.

Кожен учасник засідання методичного об’єднання мав змогу висловити свої думки з приводу проведеного заходу за «круглим столом». Зі слів керівників гуртків засідання пройшло на високому методичному та професійному рівні. Педагоги отримали масу позитивних вражень та цікавої інформації, тому сподіватимемось, що такі заходи будуть проводитися частіше і професійний рівень керівників гуртків буде значно зростати.

Адміністрація Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді висловлює подяку декану факультету програмування та комп’ютерних і телекомунікаційних систем Хмельницького національного університету Олегу Савенку та доценту кафедри інформаційних технологій та проектування Сергію Петровському за допомогу в організації проведеного засідання обласного методичного об’єднання керівників гуртків інформаційно-комунікаційних технологій.

За матеріалами Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді