26.01.2024 — 11:40

Хмельниччина вшановує пам’ять жертв Голокосту

27 січня все прогресивне людство відзначає Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Відтак, сьогодні в обласному центрі відбувся мітинг-реквієм, участь у якому взяла заступник начальника ОВА Оксана Андрейчик.

“Ксенофобія, ненависть, Голокост, Голодомор, геноцид – це речі абсолютно неприпустимі для будь-якої цивілізованої, розвиненої держави. У вік високих технологій, толерантності, шанування людської гідності є куди прикласти зусилля розуму для збереження життя на нашій планеті, а не його знищення. Люди мирних професій пройшли через нелюдське пекло. Діти, жінки, немічні старші люди були розстріляні через брехливу пропаганду, через хворобливе, маніпулятивне бачення кривавого диктатора. Тому низько схиляємо голову, шануючи пам’ять усіх євреїв та українців, що невинно були замордовані нацистами у Другій світовій війні,” – наголосила Оксана Андрейчик.

Варто додати, що біля пам’ятного знаку пам’яті жертв Голокосту зібралися представники влади області та міста, громадськість та усі, хто шанує невинну жертву мільйонів людей та підтримує боротьбу проти людиноненависницьких настроїв, як в минулому, так і у сьогоденні.