20.02.2024 — 17:14

День Героїв Небесної Сотні: “Залишаємося гідними своїх Героїв!”

Цьогоріч вдесяте Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні в умовах війни з росією. 10 років тому, в лютому 2014 року, російська федерація розв’язала війну проти України. Ворог окупував Автономну Республіку Крим і Севастополь, окремі райони Донецької та Луганської областей. Широкомасштабне вторгнення 24 лютого 2022 року принесло війну на всю територію України. У спротиві російському агресору український народ продемонстрував світові приклади мужності, стійкості, сміливості, кмітливості та єдності перед жорстоким ворогом.

Сьогодні ми з глибоким сумом згадуємо тих, хто першими загинув за те, аби Україна не зникла з мапи світу, щоб північний сусід не поглинув її. Згадуємо цього дня і тих, хто із зброєю в руках продовжив справу Небесної Сотні – наших воїнів, що полягли на фронтах російсько-української війни.

Військовослужбовці, громадськість, представники влади області та міста, духовенство долучилися до поминальної панахиди, що відбулася біля пам’ятника Героям Небесної Сотні. Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до підніжжя монументу. Завершилися меморіальні заходи покладанням квітів до Стели пам’яті Героїв Небесної Сотні та Героїв неоголошеної російсько-української війни.

Дякуємо Героям Небесної Сотні за свободу…

Вічна пам’ять полеглим Героям!