29.01.2016 — 15:09

На Хмельницькій АЕС знайомились із світовими стандартами культури безпеки

DSC_0280З 26 по 29 січня у ВП ХАЕС були проведені семінари з питань культури безпеки для керівників середньої ланки та представників робітничих професій підрозділів ДП «НАЕК «Енергоатом».

Семінари провели фахівці в галузі атомної енергетики, представники компанії Iberdrola (Іспанія), які ознайомили присутніх із світовими стандартами  культури безпеки. Навчання проходили за проектом U1.05/09Т5 «Удосконалення управління культурою безпеки в ДП «НАЕК «Енергоатом» та на АЕС України».

Відкриваючи семінар, заступник генерального директора з якості і управління ВП ХАЕС Максим Кремень зауважив, що основне завдання навчальних занять – ознайомлення з кращою світовою практикою діяльності АЕС з культури безпеки та успішне її застосування на АЕС України.

Керівник проекту Карлос Лопес додав, що важливо навчити персонал енергокомпанії застосовувати кращі світові практики, а також допрацювати та вдосконалити стандарти з культури безпеки, які необхідно в подальшому запровадити на українських АЕС.

По завершенню семінарів проведено вихідний контроль на предмет засвоєння отриманої інформації, а також учасникам роздано навчальні матеріали для подальшої роботи.

DSC_0275

І. Коханець