22.11.2016 — 10:48

На Деражнянщині вшанували пам’ять Героя Революції Гідності

20161121_141442У грудні 2014 року у Києві вирував Майдан. Олександр Клітинський став активним учасником акцій протесту, воював у лавах антикорупційного утворення «Білий Молот», яке відстоювало національну ідентичність та соціальну справедливість.

У ніч на 19 лютого під час сутичок на вулиці Інститутській хлопець отримав наскрізні кульові поранення обох ніг. Зовсім знесиленого, практично без свідомості, юнака медики доправили, як і багатьох активістів, до Будинку Профспілок для надання медичної допомоги. Коли запалав Будинок Профспілок, люди звідти вибиралися хто як міг. Намагався врятуватися з вогняної пастки на сьомому поверсі і Олександр, однак не зміг.

Олександр Клітинський став останньою жертвою Будинку Профспілок та восьмим Героєм Небесної Сотні Хмельниччини. Було Олександру лише 26 років.

За громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання демократії і свобод людини, самовіддане служіння українському народові, виявлені під час Революції Гідності, Указом Президента від 21 листопада 2014 року Олександру Івановичу Клітинському присвоєно високе звання Герой України з удостоєнням ордена Золота Зірка та медалі «За жертовність та любов до України» (посмертно).

20161121_141505

У селі Клопотівці Деражнянського району встановлено меморіальну дошку на честь Героя та відкрито в урочистій обстановці за участю керівників області та району.

В День Гідності та Свободи голова адміністрації Олег Веселовський та голова районної ради Віталій Сідлецький приїхали покласти квіти до меморіальної дошки та запалити свічу пам’яті. Прийшла покласти квіти і мати Галина та односельці. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять про Героя України, нашого земляка.

Наш святий обов’язок перед загиблими у боротьбі за незалежність і волю рідної землі зберегти пам’ять про них, примножити і передати її у спадок прийдешнім поколінням.

За матеріалами Деражнянської РДА