29.01.2016 — 13:00

Як боротись з проблемою маловоддя?

IMG_0580Відповідь на це питання сьогодні намагались знайти на селекторній нараді під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Володимира Кальніченка з заступниками голів райдержадміністрацій з питань АПК.

Синоптичні прогнози на весну 2016 року не є втішними. Адже, за словами заступника начальника Хмельницького обласного центру з гідрометеорології Зінаїди Буняк, враховуючи осінні запаси вологи, опади зимового періоду та прогноз погоди надалі, продуктивної вологи в ґрунті не буде накопичено стільки, щоб було достатньо для ефективного проведення комплексу весняно-польових робіт.

Проте, Юрій Димінський, начальник управління водних ресурсів у Хмельницькій області, вбачає вирішення цієї проблеми в тому, щоб не чекаючи весняної повені добирати воду в ставки, які ввійшли в зиму ненаповненими, але робити це з дотриманням усіх санітарних норм. Також Юрій Мар’янович звернув увагу на утриманні меліоративних систем в належному стані. Володимир Кальніченко підтримав ініціативу Юрія Димінського щодо особливої зацікавленості в постійному догляді за меліоративними системами.

 

 

М.Калина