08.03.2024 — 09:11

Всеукраїнська інформаційно-просвітницька тематична акція «Національний тиждень читання. Тиждень поезії»

Державна установа «Український інститут книги» (далі – Інститут) проводить з 16 до 24 березня 2024 року Всеукраїнську інформаційно-просвітницьку тематичну акцію «Національний тиждень читання. Тиждень поезії» (далі – Акція), мета якої – консолідувати українське суспільство навколо читання як життєвої стратегії. 

Тема Тижня поезії – «дім». Гаслом став рядок із вірша Ірини Шувалової «Ріки незмінно течуть додому». Поняття «дім» для кожного українця і українки набуло щемкого й навіть сакрального значення. Завдяки темі «дім», яка лунатиме протягом тижня поезії, Акція підкреслить важливість дому для військових, які захищають наші домівки і водночас хочуть відчути тепло й затишок своїх рідних домівок, цивільних, які через війну змушені були переїхати в інші регіони України чи за кордон, людей, які залишилися на тимчасово окупованих територіях і чекають повернення додому – всіх українців, для яких дім тепер більше, ніж просто точка на мапі.

Прохання поінформувати департаменти освіти та школи про проведення «Національного тижня читання. Тижня поезії» та запросити долучитися до Акції: запланувати проведення різних заходів (наприклад, обговорення поетичних творів, поетичні читання, вікторини, читацькі клуби, зустрічі з місцевими поетами тощо) та поінформувати Інститут, заповнивши коротку формуhttps://forms.gle/dR9wjU5JKKWpcxRy6. У разі коректного заповнення форми, Інститут здійснить інформаційну підтримку окремих заходів.

Також просимо:

– розмістити на своїх офіційних каналах комунікації інформацію про Акцію – її гасло, мету, терміни проведення (рекомендуємо використовувати візуальні матеріали, спеціально стилізовані до події)

– взяти участь в Акції (16.03.24-24.03.24 р.) у соціальних мережах: розмістити допис / низку дописів (текстові повідомлення, фото і відео) відповідної тематики, наприклад, опублікувати улюблені вірші (добірки віршів) про дім, інформацію про проведені заходи тощо, і закликати Вашу аудиторію долучитися до Акції, поділитися своїми читацькими поетичними вподобаннями, які повʼязані з тематикою тижня поезії. Просимо використовувати тематичні хештеги #тижденьпоезії2024 та візуальні матеріали, спеціально створені до події (інформаційні матеріали про Акцію).

З питань щодо Акції просимо звертатися до відділу зв’язків із громадськістю Інституту: контактна особа – начальниця відділу Ольга Шевчук-Клюжева, olha.shevchuk-kliuzheva@ubi.org.ua.