24.11.2016 — 09:47

Аспекти збереження жіночого здоров’я обговорили під час телемосту

23 листопада у Хмельницькому міському перинатальному центрі відбувся науково-практичний семінар «Здоров’я жінки у 21 столітті». Захід пройшов у форматі телемосту «Київ – Хмельницький – Тернопіль». Організувало зібрання Міністерство охорони здоров’я за підтримки Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П. Л. Шупика та науково-практичного журналу «Здоров’я жінки».

dscn6447Відкрила семінар доктор медичних наук, професор кафедри управління охорони здоров’я Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П. Л. Шупика Ніна Гойда. Аналогічні семінари у форматі телемостів та на виїзді проводяться уже більше 4 років. Їх тематики постійно оновлюється і розширюється. Якщо спочатку висвітлювали проблеми охорони материнства і дитинства та сімейної медицини, то тепер обговорюють більше 8 напрямків. За словами Ніни Григорівни, тепер до лекцій долучаються фахівці провідних вузів не лише столиці, але й інших міст. Участь у телемостах беруть науковці, практики, а також ті, хто, побувавши за кордоном, впроваджують в Україні набутий досвід у питаннях профілактики та лікування патологій, що найчастіше зустрічаються.

Ніна Гойда висловила сподівання, що наступний рік буде таким же плідним для спілкування у форматі телемостів.

Головний акушер-гінеколог Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Жилко подякував київським колегам за проведення телемостів. Він зауважив, що такі заходи дуже допомагають у ознайомленні із сучасними методами діагностики та лікування хворих. Нові знання медики широко використовують у практиці, що значно підвищує якість надання допомоги жінкам, і тим самим покращить здоров’я жіночого населення.

dscn6439У ході телемосту медики заслухали лекції, що стосуються різних аспектів материнства та дитинства, гінекології та онкопрофілактики.

По завершенню лекцій зареєстровані учасники отримали відповідні сертифікати.

Інна Левінська,

Хмельницький обласний Центр здоров’я