24.11.2016 — 12:49

Наукові пошуки ІІІ тисячоліття очима юних МАНівців Хмельниччини

Ось уже четвертий рік поспіль юні дослідники області змагаються в інтелектуальному поєдинку, представляючи свої науково-дослідницькі доробки в обласній учнівській науково-практичній конференції «Перспективи розвитку сучасної науки: погляд юних науковців Хмельниччини».

22 листопада ІV обласну учнівську науково-практичну конференцію «Перспективи розвитку сучасної науки: погляд юних науковців Хмельниччини» мав за честь провести у своїх стінах Хмельницький університет управління та права.

img_20161122_170037

Робота обласної учнівської науково-практичної конференції проходила у п’яти секціях: «Теоретичні та практичні засади використання інформаційно-телекомунікаційних технологій»; «Наукові пошуки ІІІ тисячоліття в контексті філософсько-соціологічного погляду»; «Тенденції та перспективи розвитку туризму (на прикладі Хмельницької області)»; «Фізико-технічні проблеми енергозберігаючих технологій та шляхи їх вирішення: регіональний вимір»; «Сучасні тенденції у розвитку світової та національної економіки».

Учасниками заходу стали понад 100 старшокласників області. На конференції також були присутні вчителі, батьки, наукова МАНівська спільнота Хмельницького територіального відділення Малої академії наук України.

dscn3282

Юні та амбітні, сміливі та винахідливі МАНівці області мали можливість не лише виступити у відповідних секціях конференції, а ще й дискутувати із ровесниками та науковцями провідних вищих навчальних закладів області. У своїх наукових доробках не лише осмислювали глобальні питання, а й пропонували шляхи розв’язання актуальних проблем рідного краю – від поліпшення перспектив розвитку туризму, підвищення ефективності виробництва та енергозберігаючих технологій до необхідних змін у гуманітарній політиці.

Організатори конференції, зокрема відділ науково-дослідницької роботи з обдарованою учнівською молоддю «Мала академія наук» Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді спільно із Хмельницьким університетом управління та права із впевненістю заявляють, що даний захід не лише є однією із найважливіших подій шкільного життя кожного учасника конференції, а й стартовим майданчиком для подальших учнівських наукових досліджень.

dscn3261

Модератори заходу відмітили високий, творчий рівень підготовки та захисту учнівських науково-дослідницьких робіт у рамках ІV обласної учнівської науково-практичної конференції «Перспективи розвитку сучасної науки: погляд юних науковців Хмельниччини» та висловили впевненість у тому, що учасники конференції в подальшому безпосередньо стануть  творцями майбутнього України.

Учасники конференції та усі присутні відзначили комфорт і доброзичливу атмосферу наукового обміну та співпраці, яка дала можливість вести конструктивну і водночас толерантну дискусію та отримати хороші враження.

Спільним, головним же побажанням учасників, модераторів, організаторів та усіх присутніх стало продовження таких зустрічей, які зміцнюють наукові та творчі зв’язки між науковцями та учнями.

img_20161122_171039

За матеріалами Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді