24.11.2016 — 15:29

Підприємства комунальної теплоенергетики області заборгували за спожитий природний газ 257,5 млн. гривень  

Сьогодні під керівництвом т.в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Олега Гуменного відбулося засідання за участю представників окремих підприємств комунальної теплоенергетики області щодо питання погашення заборгованості за спожитий природний газ.

img_8162

За оперативними даними, станом на 21 листопада 2016 року заборгованість підприємств комунальної теплоенергетики за спожитий природний газ складає 257,5 млн. гривень. Рівень розрахунку за спожитий природний газ у поточному році становить 76,8%, у минулому році рівень розрахунку становив 76,4%.

З врахуванням джерел погашення заборгованості, а саме: різниці в тарифах для населення (76,9 млн. грн), різниці в тарифах для бюджетних установ (18,7 млн. грн), заборгованості за послуги підприємств державного бюджету (3,8 млн. грн), невідшкодованих пільг і субсидій (32,7 млн. грн) рівень розрахунку по області становитиме 98,6%.

На сьогодні до підприємств комунальної теплоенергетики, які мають заборгованість за спожитий газ відноситься Віньковецьке районне підприємство теплових мереж, Полонське підприємство теплових мереж, Теофіпольське комунальне підприємство “Тепловик”, Чемеровецьке комунальне підприємство “Тепломережа” та ТОВ “Шепетівка Енергоінвест”.

img_8171

Під час наради відбулося заслуховування представників підприємств – боржників, які надали графіки погашення заборгованості.

Нагадаємо, що в червні поточного року на колегії облдержадміністрації заслуховувалося інформація по даних підприємствах та були надані графіки погашення заборгованості.

Проте, не усі зазначені підприємства – боржники в повному обсязі дотримуються поданих графіків, а деякі з них взагалі не в змозі погасити заборгованість.

Підсумовуючи нараду, Олег Вікторович акцентував увагу присутніх на неухильному дотриманні графіків погашення заборгованості, аби виключити можливість недопущення зриву опалювального сезону.

img_8166