24.11.2016 — 15:44

У Новоушицькому районі відбувся”Ярмарок професій”

Фахівцями Новоушицького районного центру зайнятості у приміщенні Новоушицького коледжу ПДАТУ було проведено масовий профорієнтаційний захід «Ярмарок професій» для випускників загальноосвітніх шкіл району. Створити передумови для професійної самореалізації та надати допомогу школярам у професійному самовизначенні – основна мета цього заходу.

dsc04234

Проведення таких заходів вже стало доброю традицією, оскільки допомагає молоді зорієнтуватися у світі професій, а, як відомо, правильний вибір професії дозволяє знайти своє місце в житті.

Близько 300 майбутніх випускників шкіл району, а також їхні батьки  відвідали цьогорічний «Ярмарок професій». Листівки, буклети, папки з описами професій – це неповний перелік інформаційно-довідкових матеріалів, якими могли скористатися учасники ярмарку.

Завітав на відкриття «Ярмарку професій» перший заступник голови райдержадміністрації Петро Мазур.  Звертаючись до випускників, посадовець побажав їм з легкістю обрати і здобути бажану професію, а в майбутньому працювати на розбудову Новоушицького району та всієї країни.

dsc04232

Для презентації своїх навчальних закладів прибули представники Кам’янець-Подільського медичного училища, Хмельницького національного університету, Подільського центру профтехосвіти, Національної академії державної прикордонної служби України,  Кам’янець-Подільського коледжу ПДАТУ, Новоушицького коледжу ПДАТУ, Хмельницького торговельно-економічного коледжу, Кам’янець-Подільського планово-економічного технікуму, Хмельницького інституту соціальних технологій «Україна», Хмельницького економічного університету, Хмельницького університету економіки і підприємництва, Шепетівського медичного училища.

Завдяки їх презентаціям випускники мали нагоду ознайомитися із актуальними професіями, отримати інформацію про професійні напрямки, терміни підготовки, умови вступу та форми навчання у навчальних закладах. Тепер вони знають, до чого готуватися і скільки докласти зусиль, аби вже наступного навчального року поповнити лави студентської спільноти обраного навчального закладу.

За матеріалами Новоушицької РДА