12.04.2024 — 15:37

В ОВА відбулося чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність»

11 квітня відбулося чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» за участі постійних членів та представників профільних підрозділів обласної військової адміністрації.

За словами заступника голови робочої групи – директора Департаменту економічного розвитку ОВА Олени Бохонської, у ході моніторингу та аналізу закупівель, які проводять громади області, для розгляду та обговорення на засіданні робочої групи було відібрано 4 закупівлі. Відтак, до участі в дискусії були запрошені представники громад (Хмельницька, Дунаєвецька міські та Сатанівська селищна територіальні громади), які обґрунтували доцільність та необхідність використання бюджетних коштів на зазначені закупівлі.

Також, члени робочої групи заслухали начальника Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області Анатолія Марценюка, який поінформував про роботу Управління у першому кварталі 2024 року, у ході якої здійснено 110 моніторингів процедур закупівель, якими охоплено 625,1 млн. гривень.

За результатами проведеного моніторингу процедур закупівель замовників області попереджено порушень та їх наслідків на загальну суму 145,2 млн. гривень, з яких відмінено 12 процедур закупівель загальною очікуваною вартістю 105,7 млн. гривень та розірвано 15 договорів на загальну суму 7,2 млн. гривень.