30.04.2024 — 15:54

Енергоатом попереджає!

30.04.2024 року виявлено поширення в анонімних Телеграм-каналах фейкової інформації про нібито позаштатну ситуацію на Хмельницькій АЕС, що спричинила підвищення радіаційного фону у Хмельницькій та Рівненській областях.

 АТ «НАЕК «Енергоатом» офіційно повідомляє, що зазначена інформація не відповідає дійсності.

Хмельницька атомна електростанція працює в штатному режимі. Жодних відхилень від нормальної експлуатації атомної станції немає, як і немає жодних «нештатних ситуацій». Радіаційний стан на станції перебуває у межах чинних норм.

Дані про радіаційний стан на промислових майданчиках та в зонах спостереження атомних станцій АТ «НАЕК «Енергоатом» доступні за посиланням https://old.energoatom.com.ua/table.html

Поява подібних повідомлень засвідчує факт використання країною-агресором будь-якого приводу для дестабілізації суспільства в нашій країні, дискредитації державних органів влади та ослаблення спроможностей нашої держави до подальшої боротьби.

Питання інформаційної безпеки, що є складовою національної безпеки країни, є надважливим під час повномасштабної війни. Тому закликаємо громадян користуватися лише перевіреною інформацією із офіційних джерел та не поширювати фейки.

Радіаційний стан навколо Хмельницької АЕС 30 квітня 2024 року на промисловому майданчику та у прилеглих регіонах знаходиться на рівні, відповідному нормальній експлуатації енергоблоків, і не перевищує природних фонових значень. Зауважень до роботи обладнання немає.