28.11.2016 — 14:12

На Чемеровеччині відбулися командно-штабні навчання з органами управління у сфері цивільного захисту

Згідно з Планом основних заходів з підготовки територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту Хмельницької області на 2016 рік, 24-25 листопада під керівництвом начальника управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Євгена  Данилюка, проведено командно-штабне навчання з Чемеровецької районною ланкою територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту.

img_8516

В ході командно-штабного  навчання  відпрацьовано питання щодо дій органів управління, керівників служб цивільного захисту, підприємств, установ, організацій та сил цивільного захисту району у разі виникнення та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру та терористичних проявів.

Практично виконані заходи з евакуації умовно постраждалого населення, дії аварійних служб у разі виникнення надзвичайних ситуації у зимовий період та аварії на системах життєзабезпечення населення.img_8474

Заходи, передбачені Планом проведення навчань, виконано в повному обсязі, за результатами відпрацювання теоретичних та практичний ввідних відмічається злагоджена робота районної евакуаційної комісії, особового складу пунктів прийому евакуйованого населення на базі навчально-виховного комплексу №2 смт. Чемерівці та Бережанської загальноосвітньої школи.

За результатами навчання встановлено, що в цілому організація роботи в райдержадміністрації щодо забезпечення захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру відповідає вимогам нормативних документів, а органи управління та сили у сфері цивільного захисту району здатні виконувати поставлені завдання.

Також в ході проведення навчань робочою групою облдержадміністрації та представниками обласних спеціалізованих служб цивільного захисту надано практичну допомогу керівництву району у вирішенні проблемних питань у сфері цивільного захисту.