01.12.2016 — 10:54

Нотаріусів Хмельниччини перевіряли на рахунок дотримання та виконання правил нотаріального діловодства

30 листопада відбулося засідання колегії  Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області під головуванням начальника ГТУЮ у Хмельницькій області Худняка Віктора Анатолійовича.

На засідання колегії були запрошені завідувачі державними нотаріальними конторами та приватні нотаріуси області.

Основним питанням порядку денного стало обговорення щодо організації діяльності державних і приватних нотаріусів області, дотримання ними порядку вчинення нотаріальних дій та виконання правил нотаріального діловодства.

З даного питання доповіла присутнім начальник відділу з питань нотаріату  ГТУЮ у Хмельницькій області Наталя Муляр 

Вона зауважила, що згідно наказу Міністерства юстиції України від 04 листопада 2016 року № 1314/6,  комісією   Міністерства юстиції України з 07 по 11 листопада 2016 року проводилась цільова перевірка Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області з питань дотримання вимог Закону України «Про нотаріат». Зокрема, перевірялась організація діяльності державних і приватних нотаріусів області, дотримання ними порядку вчинення нотаріальних дій та виконання правил нотаріального діловодства.  Перевірка проводилася за період роботи з 01 січня 2014 року по 07 листопада 2016 року.

За результатами перевірки встановлено, що Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області здійснює керівництво державними нотаріальними конторами області та проводить відповідну роботу з питань дотримання вимог Закону України «Про нотаріат» щодо організації нотаріальної діяльності державних і приватних нотаріусів Хмельницької області та виконання ними правил нотаріального діловодства, забезпечує і контролює діяльність нотаріального архіву щодо зберігання нотаріальних документів на належному рівні.

Перевіркою встановлено, що при вчиненні нотаріальних дій державні та приватні нотаріуси в цілому дотримуються загальних положень Порядку вчинення нотаріальних дій  нотаріусами України,  затвердженого  наказом  Міністерства юстиції України від 22 лютого 2012 року № 296/5.

Роботу Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області по організації роботи установ нотаріату та контролю за їх діяльністю визнано задовільною (за шкалою: задовільно/незадовільно).

За результатами обговорення питання порядку денного засідання колегії було прийнято відповідне рішення.

За матеріалами ГТУЮ у Хмельницькій області